Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Parówkowe kwiaty po francusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne parówki zapiekane w cieście francuskim.

Parówkowe kwiaty po francusku

Składniki:

Parówkowe kwiaty po francusku

 

  • parówka - 1 szt.
  • ciasto francuskie - 1 płat
  • jajko - 1 mała szt.

Sposób przygotowania:

Parówkowe kwiaty po francusku
Parówkę lekko podgotowujemy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy.Zawiniętą nacinamy w równych odstępach ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ). Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C.Smacznego!!!