graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

parzony suflet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

suflet najbardziej smakuje mojemu mężowi

parzony suflet

Składniki:

parzony suflet

 

Sposób przygotowania:

parzony suflet
do mleka dodać masło ,sól i pieprz ,wszystko razem zagotować ,wsypywać stopniowa mąkę do gotującego się mleka,cały czas mieszają caby nie było grudek,gdy masa zgęstnieje ,zdjąć z ognia i do gorącej masy dodawać po jednym żółtku ,dokładnie mieszając,na koniec dodać starty ser na dużych oczkach i wszystko dokładnie wymieszać ,białka ubić na sztywną pianę i wymiesza c z ciastem,foremki na suflet posmarować tłuszczem i wlewać do nich masę wypełniając foremki do 3\4 pojemności piec w piekarniku około 25 minut podawać gorące

Tagi:

sery ser