Sposób przygotowania:
Pasta z pora i seraprzygotowane pora
Podałam gramaturę taką jaką miałam dzisiaj, ale to zależy jakiego pora będziecie mieli- daję tyle samo (wagowo) sera i pora.
Tak samo jest z majonezem i śmietaną bądź jogurtem- masa ma być do rozsmarowania, nie za gęsta i nie za rzadka, lepiej dać po łyżce mniej i sprawdzić
Pory czyścimy, myjemy i drobniutko kroimy.
ser
Ser trzemy na małych oczkach tarki do warzyw i wsypujemy do pora.
Dodajemy majonez i jogurt, mieszamy.
Przekładamy do pudełeczka, lub słoiczka i wkładamy do lodówki do przegryzienia sie składników.
Ja nie dodaje już przypraw- ostrość zapewnia nam por, majonez dosmacza i soli już nie potrzeba, ale jednak gdybyście chcieli doprawić to proponuję dopiero po leżakowaniu w lodówce
Smacznego