Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Pasta z sera i ryby wędzonej z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pastę przybrać sezonowymi warzywami i podawać z pieczywem.

Pasta z sera i ryby wędzonej z porem

Składniki:

Pasta z sera i ryby wędzonej z porem

 

  • 20 dkg sera twarogowego,
  • 20 dag makreli wędzonej lub innej ryby,
  • 1-2 łyżki oleju sojowego,
  • 5 dag porów,
  • sól do smaku,
  • warzywa:
  • 1 pomidor,
  • 1 strąk papryki
  • lub 1ogórek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z sera i ryby wędzonej z porem
Rybę oczyścić ze skóry i ości, zemleć w maszyncelubbardzo drobnoposiekać nożem lubtasakiem. Oczyszczone pory cienko posiekać. Ser rozetrzeć starannie z olejem, dodać rybę i pory, przyprawić solą do smakui dokładnie wymieszać.