Sposób przygotowania:
Pasiaste naleśniki z serem i malinami
Mąkę, mleko, wodę, cukier i j żółtka dokładnie mieszamy. Bialka ubijamy na pianę i dodajemy do ciasta, Wszystko razem na wolnych obrotach mieszamy. Odlewamy 1/3 szklanki ciasta i mieszamy z 1 łyżką kakao. Smażymy naleśniki na suchej patelni lub z odrobiną oleju. (ja mam teflonową patelnie do naleśników i smaże bez). Jak podaje autorka pomysłu "Na naleśniku łyżką wylewamy cienkim strumieniem ciasto kakaowe, tworząc równoległe do siebie paski. Smażymy z obu stron z tym, że stronę z paskami bardzo krótko".
Robimy nadzienie. Serek mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym do smaku. Ribimy mus: 3/4 z malin wrzucamy do rondelka (reszta do ozdoby i srodka) dodajemy cukier i łyzke wody.Garnuszek stawiamy na bardzo małym ogniu i cały czas mieszajac gotujemy kilka minut do uzyskania musu.. Gotowy mus odstawiamy do ostygnięcia.
Naleśnik smarujemy warstwa sera, 2 łyżkami musu, dodajemy 3-4 szt malin w całosci i zawijamy w rulonik. Z wierzchu polewamy musem i malinami. Gotowe. Pyszne, letnie i sycace.
zródło: http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/03/NALESNIKI-W-PASKI-Z-SEREM-RODZYNKAMI-I-KONFITURA.html
Robimy nadzienie. Serek mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym do smaku. Ribimy mus: 3/4 z malin wrzucamy do rondelka (reszta do ozdoby i srodka) dodajemy cukier i łyzke wody.Garnuszek stawiamy na bardzo małym ogniu i cały czas mieszajac gotujemy kilka minut do uzyskania musu.. Gotowy mus odstawiamy do ostygnięcia.
Naleśnik smarujemy warstwa sera, 2 łyżkami musu, dodajemy 3-4 szt malin w całosci i zawijamy w rulonik. Z wierzchu polewamy musem i malinami. Gotowe. Pyszne, letnie i sycace.
zródło: http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/03/NALESNIKI-W-PASKI-Z-SEREM-RODZYNKAMI-I-KONFITURA.html
eli_555
Anula
Natala1210
wedith1