Sposób przygotowania:
Pasiasty pudding chia z truskawkami
Do miseczki przekładamy jogurt, miód, chia i mieszamy. Odstawiamy na około 4 godziny i od czasu do czasu mieszamy.
W międzyczasie myjemy i odsączamy truskawki z wody, usuwamy szypułki.
Truskawki kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, dodajemy miód. Mieszamy i lekko rozgniatamy widelcem.
Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, studzimy.
Płynną żelatynę przelewamy do truskawek i mieszamy, odstawiamy do lekkiego stężenia.
Do każdego pucharka wkładamy po 2 łyżki puddingu, 2 łyżki masy truskawkowej, 2 łyżki puddingu.
Resztę masy truskawkowej dzielimy na 2 części i wkładamy na stężony pudding.
Wykładamy resztę puddingu i dekorujemy płatkami migdałowymi i listkami mięty.
W międzyczasie myjemy i odsączamy truskawki z wody, usuwamy szypułki.
Truskawki kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, dodajemy miód. Mieszamy i lekko rozgniatamy widelcem.
Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, studzimy.
Płynną żelatynę przelewamy do truskawek i mieszamy, odstawiamy do lekkiego stężenia.
Do każdego pucharka wkładamy po 2 łyżki puddingu, 2 łyżki masy truskawkowej, 2 łyżki puddingu.
Resztę masy truskawkowej dzielimy na 2 części i wkładamy na stężony pudding.
Wykładamy resztę puddingu i dekorujemy płatkami migdałowymi i listkami mięty.
biedroneczki
lukrowanepierniczki