Sposób przygotowania:
Pudding chia z domowym kisielem
Do szklanki przelewamy mleko, wsypujemy chia, mieszamy i odstawiamy na ok. 4 godz w chłodne miejsce.
Robimy kisiel: do garnka przelewamy 3/4 szkl napoju, dodajemy roztrzepane żółtko oraz masło i wstawiamy na gaz. Podgrzewamy na małym ogniu. Do pozostałego napoju wsypujemy mąkę kukurydzianą i mieszamy, aż nie będzie grudek. Gdy napój w garnku zacznie się gotować, wlewamy do niego pozostały napój z mąką i gotujemy jak normalny kisiel, odstawiamy do ostygnięcia.
Jak pudding będzie już gęsty przekładamy go do dwóch pucharków. Na pudding wkładamy zimny kisiel. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy je w kosteczkę. Układamy truskawki na górze.
Robimy kisiel: do garnka przelewamy 3/4 szkl napoju, dodajemy roztrzepane żółtko oraz masło i wstawiamy na gaz. Podgrzewamy na małym ogniu. Do pozostałego napoju wsypujemy mąkę kukurydzianą i mieszamy, aż nie będzie grudek. Gdy napój w garnku zacznie się gotować, wlewamy do niego pozostały napój z mąką i gotujemy jak normalny kisiel, odstawiamy do ostygnięcia.
Jak pudding będzie już gęsty przekładamy go do dwóch pucharków. Na pudding wkładamy zimny kisiel. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy je w kosteczkę. Układamy truskawki na górze.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
A do tego jaki pyszny. Dziękuję