kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1356]

Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną, domową pastę do pieczywa. Przygotowana na serku śmietankowym z jajkami, wędzonym łososiem i puree z pieczonej dyni. Świetnie smakuje na domowym pieczywie. Polecam.

Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem

 

  • 150 g serka śmietankowego z cebulką i szczypiorkiem
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki puree z pieczonej dyni
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem
Do miski przekładamy puree z dyni i serek śmietankowy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Łososia przekładamy na deskę i kroimy w kosteczkę.

Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Pokrojone składniki dokładamy do miski. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy.
Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem
Obrane ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem
Wędzonego pstrąga wyjmujemy z opakowania i kroimy.
Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem
Wszystkie składniki przekładamy do miski i kroimy.