Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zapiekana biała kiełbasa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 220
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma nic prostszego i pysznego od zapiekanej białej kiełbasy. Idealna na imprezy, różne uroczystości lub po prostu na rodziną kolacje. Ułożona na puszystej pierzynce, owinięta aromatycznym boczkiem nic więcej nam nie potrzeba.

Zapiekana biała kiełbasa

Składniki:

Zapiekana biała kiełbasa

 

  • 6 szt. białej surowej kiełbasy
  • 2 pomidory
  • 6 pasków podłużnych wędzonego boczku
  • 3 duże cebule

Sposób przygotowania:

Zapiekana biała kiełbasa

I

Zapiekana biała kiełbasa
Przygotowanie cebuli, obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.

1. Cebule obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.

II

Zapiekana biała kiełbasa
przygotowanie boczku oraz kiełasby i owijanie boczkiem białą kiełbasę.

2. Kiełbasy białe owijamy plastrami boczku wędzonego i układamy na cebuli w naczyniu.

3. Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.

III

4. Po upieczeniu układamy na około pokrojone w cząstki pomidory.

5. Gotowe.

6. Smacznego.