Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kuleczki surimi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy znudziły Cię sałatki i szukasz czegoś innego, dobrze trafiłeś. Pyszne małe kuleczki z paluszków surimi, delikatne i smaczne. Idealna przekąska na różne uroczystości i święta. Spróbuj i przekonaj się sam.

Kuleczki surimi

Składniki:

Kuleczki surimi

 

  • 1 opakowanie paluszków surimi
  • 20 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • 1 serek śmietankowy
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Kuleczki surimi

I

Kuleczki surimii
Przygotowanie masy do kuleczek, paluszki kroimy , jajka gotujemy i kroimy.

1. Jajka gotujemy na twardo, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach.
2. Paluszki surimii obieramy z czerwonej części, białą drobno kroimy.
3. Wszystkie składniki przekładamy do miski, ser, jajka ugotowane, obrane i drobno pokrojone, białe części paluszków surimii, serek śmietankowy, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.

II

Kuleczki surimii
robienie kuleczek i dekorowanie.

4. Z masy robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
5. Czerwone części z paluszków surimi, najlepiej widelcem rozdrabniamy i nakładamy na kuleczki.
6. Chłodzimy w lodówce jedną godzinę.

III

7. Gotowe.
8. Smacznego.