Sposób przygotowania:
Kalafior i brokuł na parze z sosem serowym
Kalafiora i brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i odsączamy. Tak przygotowane warzywa gotujemy w wodzie do miękkości lub gotujemy na parze około 10-15 min do miękkości.
Przygotowujemy sos serowy. Ścieramy kostkę dowolnego sera na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyżki śmietany 12% oraz starty ser, mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści.
Ugotowane warzywa wykładamy na talerz i polewamy sosem serowym. Smacznego!
Przygotowujemy sos serowy. Ścieramy kostkę dowolnego sera na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyżki śmietany 12% oraz starty ser, mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści.
Ugotowane warzywa wykładamy na talerz i polewamy sosem serowym. Smacznego!
![Kalafior i brokuł na parze z sosem serowym Kalafior i brokuł na parze z sosem serowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-i-brokul-na-parze-z-sosem-serowym-576325.jpg)