Sposób przygotowania:
Kalafior i brokuł na parze z sosem serowym
Kalafiora i brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i odsączamy. Tak przygotowane warzywa gotujemy w wodzie do miękkości lub gotujemy na parze około 10-15 min do miękkości.
Przygotowujemy sos serowy. Ścieramy kostkę dowolnego sera na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyżki śmietany 12% oraz starty ser, mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści.
Ugotowane warzywa wykładamy na talerz i polewamy sosem serowym. Smacznego!
Przygotowujemy sos serowy. Ścieramy kostkę dowolnego sera na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyżki śmietany 12% oraz starty ser, mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści.
Ugotowane warzywa wykładamy na talerz i polewamy sosem serowym. Smacznego!