Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta jajaczna ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasta jajeczna ma to do siebie, że przygotowuje się ją szybko, a jest bardzo smaczna.

Pasta jajaczna ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajaczna ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajaczna ze szczypiorkiem
Jajka umyć, zalać wodą, posolić wodę, ugotować na twardo. Ostudzić. Obrać. Pokroić w bardzo drobniutką kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobniutko posiekać. Dodać do jajek. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać. Pastę delikatnie posolić do smaku i oprószyć pieprzem. Ponownie wymieszać. Podawać z jasnym pieczywem.
Pasta jajaczna ze szczypiorkiem
Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Pasta jajaczna ze szczypiorkiem
Umyty szczypiorek drobniutko siekamy i dodajemy do jajek.
Pasta jajaczna ze szczypiorkiem
Dodajemy majonez, śmietanę oraz przyprawy.
Pasta jajaczna ze szczypiorkiem
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, ew. doprawiamy.