asia92

asia92

Kucharz
[Przepisów: 17]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne pasta do pieczywa, w sam raz na lekkie śniadanie! Prosta, tania i smaczna.

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

 

  • 150g chudego twarogu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • duża łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Twaróg rozgniatamy z majonezem, szczypiorkiem i pietruszką. Dodajemy pokrojone w kostkę jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, chłodzimy w lodówce. Podajemy z pieczywem. Jeśli chcemy, aby pasta była gładka, używamy blendera do zmiksowania składników na jednolitą masę.