gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Pasta jajeczna wg gruchalke

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Powrót do dzieciństwa. Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Pycha!

Pasta jajeczna wg gruchalke

Składniki:

Pasta jajeczna wg gruchalke

 

  • 4 jaja,
  • 3 łyżki majonezu,
  • łyżeczka musztardy stołowej,
  • 6 rzodkiewek,
  • odrobina szczypiorku,
  • 20 dag sera żółtego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna wg gruchalke
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i ścieramy na tarce. Dodajemy do nich 20 dag startego na tarce o dużych oczkach sera, rzodkiewkę podkrojonąna małą kosteczkę i szczypiorek. Solimy i pieprzymy. Następnie dodajemy majonez i musztardę, wszystko razem mieszamy. Pasta jest gotowa by smarować nią bułeczki. Smacznego