Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z koperkiem i curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta kanapkowa na bazie jajek, z dodatkiem świeżego koperku, przyprawy curry oraz ostrej papryki.

Pasta jajeczna z koperkiem i curry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna z koperkiem i curry

 

  • jajka 5 szt
  • curry 1 łyżeczka
  • koperek 1 pęczek
  • majonez 2-3 łyżki
  • musztarda 2-3 łyżeczki
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z koperkiem i curry
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą aby szybciej wystygły. Następnie obieramy je, wrzucamy do miski i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.

Dodajemy musztardę, majonez, paprykę ostrą oraz curry. Mieszamy. Dodajemy również posiekany koperek oraz doprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Pasta jajeczna z koperkiem i curry
Jajka rozgniatamy na przykład tłuczkiem do ziemniaków.
Pasta jajeczna z koperkiem i curry
Dodajemy musztardę, majonez, paprykę ostrą oraz curry. Mieszamy.
Pasta jajeczna z koperkiem i curry
Dodajemy również posiekany koperek oraz doprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą.