Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z awokado, pomidora i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta kanapkowa, idealna na przykład na śniadanie. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta z awokado, pomidora i jajek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z awokado, pomidora i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado, pomidora i jajek
Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza.

Pomidora kroimy na kawałki i dodajemy do jajek.

Dodajemy również obrane i pokrojone awokado, skrapiamy sokiem z cytryny.

Rozdrabniamy do momentu, aż składniki połączą się w jednolitą pastę. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.
Pasta z awokado, pomidora i jajek
Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z awokado, pomidora i jajek
Pomidora kroimy na kawałki i dodajemy do jajek.
Pasta z awokado, pomidora i jajek
Dodajemy również obrane i pokrojone awokado.