Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z wędzonej makreli z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta kanapkowa na bazie wędzonej makreli, z dodatkiem świeżej bazylii oraz suszonych pomidorów.

Pasta z wędzonej makreli z bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli z bazylią

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli z bazylią
Wędzoną makrelę oddzielamy dokładnie od ości i wrzucamy do rozdrabniacza.

Dodajemy ugotowane na twardo jajko i rozdrabniamy na jednolitą masę.

Przekładamy pastę do miski i dodajemy posiekane listki bazylii. Dodajemy również suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę. Mieszamy. dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Pasta z wędzonej makreli z bazylią
Wędzoną makrelę oddzielamy dokładnie od ości i wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z wędzonej makreli z bazylią
Dodajemy ugotowane na twardo jajko i rozdrabniamy na jednolitą masę.
Pasta z wędzonej makreli z bazylią
Przekładamy pastę do miski i dodajemy posiekane listki bazylii.
Pasta z wędzonej makreli z bazylią
Dodajemy również suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę.