Sposób przygotowania:
Panierowane frytki z cukinii
Umyte i osuszone cukinie kroimy w słupki.
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy dwie łyżki oliwy, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Mieszamy widelcem.
Przygotowujemy też bułkę tartą do panierowania.
Zanurzamy kawałki cukinii w bułce, jajku i znów w bułce.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej cukinię. Spryskujemy pozostałą oliwą.
Pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, aż frytki ładnie się zarumienią.
Podajemy na przykład z dipem czosnkowym.
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy dwie łyżki oliwy, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Mieszamy widelcem.
Przygotowujemy też bułkę tartą do panierowania.
Zanurzamy kawałki cukinii w bułce, jajku i znów w bułce.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej cukinię. Spryskujemy pozostałą oliwą.
Pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, aż frytki ładnie się zarumienią.
Podajemy na przykład z dipem czosnkowym.