agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Pasta jajeczna z makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna pasta do kanapek, swojska, bez konserwantów.

Pasta jajeczna z makrelą

Składniki:

Pasta jajeczna z makrelą

 

  • Jajka 3 sztuki
  • makrela 1 sztuka
  • szczypiorek 0,5 pęczka
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • majonez 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z makrelą
Jajka ugotować na twardo, obrać opłukać aby nie pozostały na nich fragmenty skorupek, z makreli usunąć kręgosłup oraz ości, makrelę i jajka przepuścić przez maszynkę, opłukać i posiekać drobno szczypiorek, dodać sól, pieprz, majonez i musztardę. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić ewentualnie do smaku. Serwować do pieczywa.