Pasta jajeczna z makrelą z pomidorowym akcentem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowite smarowidło ciekawie urozmaici kanapki, pysznie smakuje z ulubionym pieczywem, jest też wartościowe pod kątem wielu dobrych składników odżywczych, których dostarcza.

Pasta jajeczna z makrelą z pomidorowym akcentem

Składniki:

Pasta jajeczna z makrelą z pomidorowym akcentem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z makrelą z pomidorowym akcentem
Jajka ugotować na twardo i po wystygnięciu obrać ze skorupek. Przełożyć jajka do miski i dodać do nich makrelę w sosie pomidorowym.

Jajka z makrelą rozgnieść, rozdrobnić najlepiej za pomocą widelca. Czosnek rozdrobnić (starłam na tarce na małych oczkach), a koperek posiekać (miałam pęczek koperku, można dać suszony lub mrożony). Dodać rozdrobnione warzywa do jajek z makrelą. Do całości dodać ketchup.

Wszystko wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem.