slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 759]

Pasta jajeczna z pieczoną rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pastę jajeczną z dodatkiem pieczonej ryby (u mnie pieczona makrela). Pasta z rybką jest smaczna, sycąca i prosta w przygotowaniu. Super smakuje bułeczką na śniadanie. Polecam.

Pasta jajeczna z pieczoną rybą

Składniki:

Pasta jajeczna z pieczoną rybą

 

  • 70 g mięsa z pieczonej makreli (bez skóry i ości)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz, kurkuma

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z pieczoną rybą
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę oraz przekładamy je do miseczki.

Szczypiorek drobno siekamy. Do pokrojonych jajek dokładamy mięso z makreli i rozdrabniamy razem widelcem.

Następnie dodajemy pokrojony szczypiorek, majonez, szczyptę kurkumy oraz sól i pieprz do smaku.

Mieszamy. Przechowujemy w lodówce.