Serowe roladki z boczkiem i salatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyrazista w smaku przekąska wpasowująca się w założenia diety keto. Bardzo sycąca, będzie także dobra na spotkanie ze znajomymi.

Serowe roladki z boczkiem i salatką

Składniki:

Serowe roladki z boczkiem i salatką

 

Sposób przygotowania:

Serowe roladki z boczkiem i salatką
Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.

Na blaszce ułożyć plastry sera w dwóch rzędach (po cztery plastry obok siebie). Poukładane plastry sera nieco nachodziły na siebie. Ser wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut.

W tym czasie wymieszać sałatę z pokrojonym kiszonym ogórkiem i pokrojonymi na mniejsze kawałki suszonymi pomidorami. Do sałatki dodać majonez i granulowany czosnek. Wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem.

Ser po rozpuszczeniu przetopi się w serowy płat. Na serowym płacie ułożyć cienko pokrojone plastry wędzonego boczku. Na boczek wyłożyć przygotowaną, wymieszaną sałatkę.Zwinąć wszytko w roladę. Kroić ostrym nożem na porcje.