Agusiowe smakołyki

Agusiowe smakołyki

Kucharz
[Przepisów: 4]

Pasta jajeczna z makrelą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam pasty jajeczne w każdej postaci. Sprawdzają się świetnie na śniadanie, lub kolację jako dodatek do świeżego pieczywa.

Pasta jajeczna z makrelą

Składniki:

Pasta jajeczna z makrelą

Pasta jajeczna z makrelą

  • 4 jajka
  • 1 puszka makreli w oleju
  • 1/2 cebuli
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z makrelą
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miseczki.

Cebulę pokroić w drobna kosteczkę, dodać do jajek. Makrelę odsączyć z oleju i również dodać do miseczki z jajkami. Rozgnieść widelcem.

Na koniec dodać majonez i musztardę. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Wstawić do lodówki na godzinę.