Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Pasta jajeczna z fetą i makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Często przygotowuję pasty jajeczne na śniadanie i urozmaicam je na różne sposoby. Moja rodzina je uwielbia.

Pasta jajeczna z fetą i makrelą

Składniki:

Pasta jajeczna z fetą i makrelą

 

  • 4 ugotowane na twardo jaja
  • 100 g sera feta
  • 1/2 wędzonej makreli
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z fetą i makrelą

1. Obrane, umyte i osuszone jajka drobno posiekać i wrzucić do miski. Dodać drobno posiekany ser feta i poszatkowany szczypiorek. Makrelę obrać z ości, posiekać ją i dodać do pozostałych składników. 

2. Wrzucić majonez, doprawić jeszcze pieprzem według uznania i wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem.