Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta jajeczna z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta jajeczna jest doskonałym dodatkiem do pieczywa. A taka z zieloną cebulką i orzechami z pewnością będzie wszystkim smakować.

Pasta jajeczna z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z orzechami
Orzechy bardzo drobno posiekać.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, zmiksować. Do jajek dodać orzechy oraz drobno posiekaną zieloną cebulkę. Dodać majonez. Dodać do smaku sól i świeżo zmielony pieprz.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pastę odłożyć do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły.
Pasta jajeczna z orzechami
Ołupane orzechy bardzo drobno posiekać.
Pasta jajeczna z orzechami
Ugotowane na twardo jajko obrać i zmiksować.
Pasta jajeczna z orzechami
Do jajek dodać orzechy i zieloną cebulkę.
Pasta jajeczna z orzechami
Dodać majonez oraz do smaku sól i pieprz.