Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta jajeczna z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna i zdrowa pasta jajeczna z dodatkiem awokado, wspaniale smakuje ze świeżym domowym chlebem

Pasta jajeczna z awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z awokado
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, rozgnieść w misce widelcem. Dodać 1 łyżkę majonezu, 1 łyżeczkę musztardy, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ i wrzucić do jajek. Rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkami. Szczypiorek opłukać, osuszyć, pokroić. 2/3 wsypać do pasty i wymieszać. Pastę nałożyć do skorupek od awokado, posypać szczypiorkiem i podawać.
Pasta jajeczna z awokado
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, rozgnieść w misce widelcem.
Pasta jajeczna z awokado
Dodać 1 łyżkę majonezu, 1 łyżeczkę musztardy, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.
Pasta jajeczna z awokado
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ i wrzucić do jajek. Rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkami.
Pasta jajeczna z awokado
Szczypiorek opłukać, osuszyć, pokroić. 2/3 wsypać do pasty i wymieszać.