Sposób przygotowania:
Ryż z czarnuszką i sosem marchewkowo-pomidorowym
Ryż gotujemy w stosunku 2;1 ( 2 szklanki wody, szklanka ryżu). Pod koniec gotowania dodajemy czarnuszkę i przykrywamy na chwilkę.
Marchewkę trzemy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Parówki i paprykę kroimy w grubszą kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy warzywa i parówki chwilkę smażymy. Podlewamy wodą i dusimy 10 min.
Dodajemy koncentrat i przyprawy chwilkę gotujemy. Podajemy z ryżem.
Smacznego ;)
Marchewkę trzemy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Parówki i paprykę kroimy w grubszą kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy warzywa i parówki chwilkę smażymy. Podlewamy wodą i dusimy 10 min.
Dodajemy koncentrat i przyprawy chwilkę gotujemy. Podajemy z ryżem.
Smacznego ;)