Sianka

Sianka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Pasta jajeczna z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i łatwa propozycja dla jajek.Doskonaly dodatek sniadaniowy.UWAGA: wszystkie skladniki mozna drobno zmielic w robocie!

Pasta jajeczna z porem

Składniki:

Pasta jajeczna z porem

 

  • 5 jajek
  • biała czesc pora (ilosc pora zalezy od upodobania ja daje biała czedc z duzego)
  • 2 łyzkimajonezu najlepiej winiary (ilosc zalezna od upodoban)
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z porem
5 jajek gotuje na twardo, studze, obieram, spora biała czesc pora dokladnie myje i drobniutka siekam, przestudzone jajka kroje na sitku do krojrnia w kostke, lub drobno siekam, dodaje do pora, doprawiam sola i pieprzem według gustu, odstawiam na kilka min. by przeszlo smakiem, dodaje majonez i smacznego!