WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pasta jajeczna z szynką i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka do zrobienia pasta jajeczna z dodatkiem szynki i chrzanu. Idealna do kanapek i świetna alternatywa dla wędliny.

Pasta jajeczna z szynką i chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z szynką i chrzanem

 

  • 1-2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 plasterki szynki
  • Sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżeczki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z szynką i chrzanem

ETAP 1:

Jajka obrać ze skorupki i rozgnieść dokładnie widelcem. Przełożyć do miski. Plasterki szynki drobno posiekać nożem i dodać do jajka. Doprawić to solą i pieprzem. Dodać chrzan i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do małej salaterki.

Najlepiej schłodzić w lodówce przed podaniem. Pastą smarować pieczywo.

Pasta jajeczna z szynką i chrzanem
Majonez i chrzan dodane do pozostałych składników
Pasta jajeczna z szynką i chrzanem
Składniki pasty przyprawione solą i pieprzem
Pasta jajeczna z szynką i chrzanem
Posiekane plasterki szynki dodane do jajka
Pasta jajeczna z szynką i chrzanem
Jajko rozgniecione widelcem i przełożone do miski