edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Pasta z jajek i śledzi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta jajeczna z dodatkiem śledzi oraz czerwonej cebuli i koperku w sosie majonezów - musztardowym.

Pasta z jajek i śledzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z jajek i śledzi

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 płaty śledzi w zalewie octowej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • Koperek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i śledzi
1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Ugotowane jajka siekamy w drobną kosteczkę.

3. Cebulę obieramy i kroimy drobno.

4. Śledzie kroimy drobno.

5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy posiekany koperek oraz majonez, musztardę , świeżo zmielony pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie, w razie potrzeby doprawiamy solą. Odstawiamy do lodówki aby smaki połączyły się.
Pasta z jajek i śledzi
Ugotowane jajka siekamy drobno i przekładamy do miseczki
Pasta z jajek i śledzi
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z jajek i śledzi
Śledzie kroimy drobno i dodajemy do pozostałych składników
Pasta z jajek i śledzi
Dodajemy posiekany koperek, świeżo zmielony pieprz, musztardę i majonez