goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasta jajeczna z zieloną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do pasty jajecznej zamiast np. zielonej cebulki można dodać drobno pokrojonego pomidora, czerwoną paprykę.

Pasta jajeczna z zieloną cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z zieloną cebulką

 

  • jaja 3 sztuki
  • zielona cebulka
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony
  • majonez 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z zieloną cebulką
Zieloną cebulkę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i następnie drobno siekamy. Ugotowane na twardo jajka obieramy i rozgniatamy widelcem (można także zetrzeć na grubej tarce). Jaja łączymy z cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem. Do pasty dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Smacznego!
Pasta jajeczna z zieloną cebulką
Zieloną cebulkę płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Pasta jajeczna z zieloną cebulką
Ugotowane na twardo jajka obieramy i rozgniatamy widelcem