Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pasta jajeczno- pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealnie sprawdza się jako farsz do jajek ;)

Pasta jajeczno- pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczno- pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno- pieczarkowa
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, studzimy i obieramy ze skorupek. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Cebulę oczyszczamy z łupin, kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę. Dodajemy pieczarki, odparowujemy wodę, doprawiamy solą i pieprzem i przesmażamy z cebulą. Przesmażone pieczarki i cebulę, studzimy, miksujemy w malakserze. Jaja kroimy wzdłuż na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i dodajemy do pieczarek. Na koniec dodajemy majonez. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotową pastę wstawiamy do lodówki na ok 30 min, żeby smaki się przegryzły.
Pasta jajeczno- pieczarkowa
Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki
Pasta jajeczno- pieczarkowa
Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na oliwie
Pasta jajeczno- pieczarkowa
Dodajemy do cebuli pieczarki i całość przesmażamy
Pasta jajeczno- pieczarkowa
Pieczarki miksujemy w malakserze i dodajemy żółtka oraz majonez