haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 426]

Pasta jajeczno-serowa do chleba

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nawet najlepsza szynka może się przejeść, więc zastanawiamy się często z czym zrobić kanapki do szkoły lub na lunch do pracy? Pasta jajeczno-serowa jest smaczną alternatywą.

Pasta jajeczno-serowa do chleba Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta jajeczno-serowa do chleba

 

  • 3 jajka
  • 3 suszone pomidory
  • 1 łyżka serka homogenizowanego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1/2 łyżeczki ziół włoskich
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-serowa do chleba
1. Jajka ugotowałam na twardo. Obrałam i starłam na tarce o małych oczkach. Powstała puszysta masa.

2. Suszone pomidory i cebule pokroiłam w drobną kostkę.

3. Ser żółty również starłam na tarce.

4. W misce wymieszałam starte jajka i ser, dodałam posiekane pomidory i cebulę, dodałam serek homogenizowany i majonez. Doprawiłam do smaku.
Pasta jajeczno-serowa do chleba
Przygotowujemy wszystkie składniki i jajka gotujemy na twardo.
Pasta jajeczno-serowa do chleba
Ostudzone jajka scieramy na tarce o drobnych oczkach.
Pasta jajeczno-serowa do chleba
Suszone pomidory kroimy na bardzo drobna kostkę.
Pasta jajeczno-serowa do chleba
Skaldniki umieszczamy w misce i doprawiamy do smaku.
Pasta jajeczno-serowa do chleba
Wszystko razem mieszamy.