Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pasta jajeczna z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Prosta ale smaczna pasta z dodatkiem wiosennego szczypiorku i młodych liści pokrzywy doda energii wiosną.

Pasta jajeczna z serem feta

Składniki:

Pasta jajeczna z serem feta

 

  • 4 jajka
  • 250 g sera feta
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • kilka listków pokrzywy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z serem feta
Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić.

Liście pokrzywy oderwać od łodyżek i drobno posiekać.

Zmieszać pokrojone jajka ze szczypiorkiem i pokrzywą, dodać pokruszony ser feta, majonez i jogurt, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Wymieszać razem wszystkie składniki.  

Tagi:

sałatka