Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Pasta kabanosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pasta kanapkowa z kabanosów z dodatkiem chrzanu i szczypiorku. Odmieni każdą kanapkę, a wykonanie jej zajmuje tylko 5 minut!

Pasta kabanosowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta kabanosowa

 

  • 4 grube kabanosy
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta kabanosowa
Kabanosy pokroić w plasterki, wrzucić do miski blendera i zmiksować z chrzanem, musztardą i majonezem. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Posiekany szczypiorek wrzucić do gotowej pasty kabanosowej.

Wymieszać wszystko łyżką. Pastę przenieść do miseczki i przechowywać w lodówce.

Podawać z pieczywem.
Pasta kabanosowa
Kanapeczki z pastą z kabanosów z chrzanem i szczypiorkiem