Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jogurt z prażonym jabłkiem i płatkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny i prosty w wykonaniu deser. Idealny na podwieczorek. Pyszny jogurt, chrupiące płatki i pachnące cynamonem jabłka...polecam.

Jogurt z prażonym jabłkiem i płatkami

Składniki:

Jogurt z prażonym jabłkiem i płatkami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Jogurt z prażonym jabłkiem i płatkami
1. Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości, ale tak żeby jabłka się nie rozpadły. Dodajemy cukier i cynamon według uznania i studzimy.

2. Jogurt dokładnie mieszamy z syropem klonowym.

3. Na dno większej szklanki lub ozdobnego słoika wsypujemy płatki kukurydziane, następnie nakładamy jogurt, a na jogurt wystudzone jabłka. Na koniec lekko oprószamy mielonym cynamonem. Podajemy i smacznego.



Rady: Z przepisu wychodzi jedna porcja taka jak na zdjęciu.  

Tagi:

deser owoce