Sposób przygotowania:
Jogurt z prażonym jabłkiem i płatkami
1. Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości, ale tak żeby jabłka się nie rozpadły. Dodajemy cukier i cynamon według uznania i studzimy.
2. Jogurt dokładnie mieszamy z syropem klonowym.
3. Na dno większej szklanki lub ozdobnego słoika wsypujemy płatki kukurydziane, następnie nakładamy jogurt, a na jogurt wystudzone jabłka. Na koniec lekko oprószamy mielonym cynamonem. Podajemy i smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi jedna porcja taka jak na zdjęciu.
2. Jogurt dokładnie mieszamy z syropem klonowym.
3. Na dno większej szklanki lub ozdobnego słoika wsypujemy płatki kukurydziane, następnie nakładamy jogurt, a na jogurt wystudzone jabłka. Na koniec lekko oprószamy mielonym cynamonem. Podajemy i smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi jedna porcja taka jak na zdjęciu.
SylaUla
Babeczka35
Bo takie desery są najlepsze. przynajmniej ja uwielbiam.
Kuchnia MagdaLeny
Babeczka35