Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Talary ziemniaczane paprykowe z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Talary ziemniaczane paprykowe z patelni to ziemniaczki które pysznie smakują z mięsem ale również z kubkiem kwaśnego mleka :)

Talary ziemniaczane paprykowe z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Talary ziemniaczane paprykowe z patelni

 

Sposób przygotowania:

Talary ziemniaczane paprykowe z patelni
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w talarki - około 3 mm. (nie za cienko bo się porozpadają)

Na patelni roztapiamy smalec, następnie wrzucamy ziemniaki, oprószamy solą morską oraz słodką papryką.

Talarki smażymy na średnim ogniu pod przykryciem, co pewien czas przewracając podpiekając wg uznania. 
Talary ziemniaczane paprykowe z patelni
ziemniaki obieramy i płuczemy w zimnej wodzie
Talary ziemniaczane paprykowe z patelni
następnie ziemniaki kroimy w talarki około 3 mm grubości
Talary ziemniaczane paprykowe z patelni
na patelni roztapiamy smalec, wrzucamy ziemniaki, oprószamy solą i papryką
Talary ziemniaczane paprykowe z patelni
smażymy ziemniaki co pewien czas obracając - smacznego!

Tagi:

warzywa dania