olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pasta kanapkowa z makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa propozycja stanowiąca odmianę dla kanapek z wędlinami, a mianowicie pasta kanapkowa z makreli.

Pasta kanapkowa z makrelą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta kanapkowa z makrelą

 

  • 1 cebula czerwona
  • 100 gram makreli
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 jajka
  • 4 kromki chleba
  • 1 szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z makrelą
Cebulę czerwoną obieram, a następnie drobno kroję. Makrelę rozdrabniam, ogórki konserwowe kroję i łączę z cebulą. Do pasty dodaję musztardę oraz majonez. Następnie obieram ugotowane na twardo jajka, drobno je kroję i dodaję do pasty. Pastę nakładam na kromki chleba i posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Pasta kanapkowa z makrelą
Cebulę czerwoną obieram, a następnie drobno kroję.
Pasta kanapkowa z makrelą
Makrelę rozdrabniam, ogórki konserwowe kroję i łączę z cebulą.
Pasta kanapkowa z makrelą
Do pasty dodaję następnie musztardę oraz majonez.
Pasta kanapkowa z makrelą
Następnie obieram ugotowane na twardo jajka, drobno je kroję i dodaję do pasty.