Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Pasta kanapkowa z makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta do kanapek z jajkami, makrelą, szczypiorkiem i majonezem. Idealna zarówno na śniadanie jak i kolację.

Pasta kanapkowa z makrelą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta kanapkowa z makrelą

 

  • 1 makrela wędzona
  • 4 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z makrelą
Jajka ugotować na twardo, szczypiorek drobno posiekać, a makrelę obrać ze skóry, oczyścić z ości i porozrywać rękami na małe kawałki.

Ugotowane i ostudzone jajka drobno posiekać nożem lub zetrzeć na tarce na ostrych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski i zmieszać razem z majonezem.

Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Pasta kanapkowa z makrelą
Składniki potrzebne do wykonania pasty kanapkowej
Pasta kanapkowa z makrelą
Gotowa pasta kanapkowa po wymieszaniu składników