zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Makrelowa pasta kanapkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

pasta z makreli di pieczywa na śniadanie lub kolację

Makrelowa pasta kanapkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makrelowa pasta kanapkowa

 

  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 dymki ze szczypiorem
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku

Sposób przygotowania:

Makrelowa pasta kanapkowa
Makrelę obrać ze skóry, pozbawić grzbietu i usunąć dokładnie ości. Podzielić ją na małe kawałeczki. Dymkę opłukać i pokroić. Paprykę pokroić w małą kosteczkę a jajka po obraniu pokroić na siatce do sałatki. Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać. Pastę podawać z pieczywem.
Makrelowa pasta kanapkowa
paprykę jajka dymkę pokroić a makrelę podzielić na kawałeczki
Makrelowa pasta kanapkowa
dodać przyprawy majonez i musztardę i wymieszać pastę