katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka w przygotowaniu i smaczna surówka z kiszonej kapusty. Dobra jako dodatek do obiadu. Pyszna do schabowego.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • kiszona kapusta 3 mniejsze garście
  • cebula czerwona 1 szt
  • jabłko ok1 szt duża
  • olej ok 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę odciskamy z soku kroimy nożem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę (można skropić sokiem z cytryny by jabłko nie ściemniało).

Przygotowane jabłko i cebulę dodajemy do kapusty i mieszamy.

Całość doprawiamy dość mocno do smaku,skrapiamy olejem i ponownie mieszamy,