iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Pasta kanapkowa z makreli i jablek.

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Pasta kanapkowa dobra na przystawki.

Pasta kanapkowa z makreli i jablek.

Składniki:

Pasta kanapkowa z makreli i jablek.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z makreli i jablek.
Jajka gotujemy na twardo i studzimy w tym czasie obieramy dokładnie makrelę wędzoną ze skóry i ości, kroimy na kawałeczki. Cebulę, jabłko i jajka obieramy i kroimy drobno dodajemy do makreli. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kosteczkę skropić sokiem z cytryny dodać do wcześniejszych składników. Ogórek kroimy drobno i dodajemy, solimy i pieprzymy, dodajemy oliwę-mała ilość, dokładnie mieszamy - dodajemy majonez (ja dodałam 2 łyżeczki). Taką pastę jest dobrze zrobić trochę wcześniej przed podaniem.