Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pasta jajeczna z makrelą i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna pasta kanapkowa z makreli i jajek z dodatkiem majonezu

Pasta jajeczna z makrelą i natką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna z makrelą i natką

 

  • Pół makreli wedzonej lub 1 szt malutka
  • 3 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • pół malutkiej cebuli

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z makrelą i natką
Makrelę obieramy dokładnie z ości. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek.Kroimy w dużą kostkę i dodajemy do makreli. Rozgniatamy makrelę z jajkiem widelcem na papkę w miare jednolitą. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Natkę pietruszki drobniuteńko siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki z makrela i jajami, dodajemy majonez oraz ewentualnie odrobinę pieprzu jak ktoś woli ostrzejszą wersje. Dokładnie mieszamy. Najlepiej smakuje na świezutkich bułeczkach pełnoziarnistych.
Pasta jajeczna z makrelą i natką
Makrelę rozgniatamy z jajami ugotowanymi na twardo
Pasta jajeczna z makrelą i natką
dodajemy cebulę i majonez. Mieszamy dokładnie.
Pasta jajeczna z makrelą i natką
dodajemy posiekaną drob no natkę pietruszki