IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Pasta kanapkowa z serka ricotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta kanapkowa przywodząca na myśl wakacje

Pasta kanapkowa z serka ricotta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta kanapkowa z serka ricotta

 

  • 250g serka ricotta
  • 8 czarnych oliwek
  • 5-6 czerwonych pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z serka ricotta
Serek ricotta rozgniatamy, przyprawiamy ziołami prowansalskim, solą i pieprzem, mieszamy. Oliwki odcedzamy z zalewy, kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do serka, mieszamy. Pastę skrapiamy octem balsamicznym. Pomidorki koktajlowe dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w małą kosteczkę, tak, by łatwo połączyły się z pastą, mieszamy i gotowe.
Pasta kanapkowa z serka ricotta
Serek przyprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi
Pasta kanapkowa z serka ricotta
Do serka dodajemy drobnoposiekane czarne oliwki
Pasta kanapkowa z serka ricotta
Pastę skrapiamy kilkoma kroplami octu balsamicznego
Pasta kanapkowa z serka ricotta
Do pasty dodajemy drobno pokrojone pomidorki