p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pasta makrelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała pasta do kanapek lub faszerowania jajek

Pasta makrelowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta makrelowa

 

  • 1 szt. makrela,
  • 3 szt jajka,
  • 3 szt. ogórek konserwowy,
  • 1/2 szt. cebula,
  • do smaku pieprz,
  • 2 łyżki majonez,
  • 3 łyżki keczup pikantny,
  • szczypta papryki czerwonej

 

Sposób przygotowania:

Pasta makrelowa
Makrelę wędzoną obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy za pomocą widelca, 3 jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy je za pomocą krajalnicy do jajek, 3 ogórki konserwowe i 1/2 cebuli drobno siekamy, łączymy z jajkami i makrelą, doprawiamy pieprzem i czerwoną papryką, dodajemy 2 łyżkami majonezu i 3 łyżkami keczupu pikantnego, wszystko dokładnie mieszamy i schładzamy w lodówce. Możemy smarować pastą kanapki lub faszerować jajka.
Pasta makrelowa
makrelę i jajka rozdrabniamy i łączymy z pozostałymi składnikami
Pasta makrelowa
składnikiem łączącym wszystkie składniki jest majonez, a pikanterii dodaje keczup