dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Pasta na kanapki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jeden ze sposobów na wykorzystanie mięsa po ugotowaniu zupy. Dodatek warzyw o wyrazistym smaku jest konieczny:)

Pasta na kanapki z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta na kanapki z kurczaka

 

  • 1 ugotowane udko (z zupy)
  • 2 jaja
  • 1 cebulka
  • 2 gałązki selera naciowego
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól, pieprz
  • Szczypta pieprzu Cayenne

 

Sposób przygotowania:

Pasta na kanapki z kurczaka
Jajka ugotowałam na twardo, obrałam ze skorupek. Udko obrałam z mięsa. Cebulkę pokroiłam w kostkę, gałązki selera naciowego w plasterki i poddusiłam na łyżce oleju z dodatkiem soli, pieprzu i majeranku. Odstawiłam do przestudzenia. Wszystkie składniki włożyłam do malaksera i zmiksowałam na gładką masę.
Pasta na kanapki z kurczaka
Cebulka i seler naciowy podsmażone z dodatkiem majeranku.
Pasta na kanapki z kurczaka
Mięso i podsmażone warzywa lądują w malakserze ...
Pasta na kanapki z kurczaka
razem z jajkiem i majonezem i miksuję na gładką masę.