Pasta ogórkowo-koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pasta do kanapek na bazie sera feta. Szybka w przygotowaniu i doskonała w smaku. Trzy składniki, a tyle dobrego :)

Pasta ogórkowo-koperkowa

Składniki:

Pasta ogórkowo-koperkowa

 

  • 250 g sera feta
  • 100 g zielonego ogórka (waga po wydrążeniu)
  • 3 łyżeczki posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Pasta ogórkowo-koperkowa
Ser feta dzielimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do misy blendera.

Ogórka myjemy, obieramy i wydrążamy, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do sera. Miksujemy dokładnie na jednolitą masę (można też niezbyt dokładnie, jeżeli wolimy pasty z większymi kawałkami).

Na koniec dodajemy posiekany koperek i dokładnie razem mieszamy.