Anna Purgal

Anna Purgal

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Pasta rybna wg Anna Purgal

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cena 1 porcji wynosi ok 1 . 50 zł i jego porcja zawiera 260n kcal.

Pasta rybna wg Anna Purgal

Składniki:

Pasta rybna wg Anna Purgal

 

  • 40 dag wędzonej makreli
  • 10 dag twarogu
  • 2 małe cebule
  • 3-4 ząbki czosnku
  • ostra i słodka papryka w proszku
  • 2łyżki gęstego majonezu]
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Pasta rybna wg Anna Purgal
Obieramy rybę za skóry , bardzo dokładnie oczyszczamy z ości . Dodajemy pokruszony twaróg. Składniki dokładnie rozgniatamy wałkiem . Obieramy i drobno siekamy cebulkę . Obrany czosnek przeciskamy przez praskę . Dodajemy do rybki. Doprawiamy pastę do smaku ostrą i łagodną papryką . Dokładnie mieszamy . Przed podaniem można kanapki z pastą udekorować sałatą , pomidorami i natką