iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta ryżowo pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pasta ryżowo pieczarkowa podajemy na ciepło i zimno

Pasta ryżowo pieczarkowa

Składniki:

Pasta ryżowo pieczarkowa

 

  • 15 dag pieczarki,
  • 1 szt cebula,
  • 1 woreczek ryż,
  • 1 szt kostka bulionowa grzybowa,
  • pieprz,
  • papryka słodka,
  • 1 łyżka olej kujawski,
  • 3 łyżki pasta pomidorowa,
  • 4 szt korniszony

 

Sposób przygotowania:

Pasta ryżowo pieczarkowa
Ryż biały lub pełnoziarnisty gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Cebule obieramy siekamy ,pieczarki obieramy kroimy w małe kawałki Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę z pokrojonymi pieczarkami . dodajemy pastę pomidorową ,pokruszona kostkę bulionową grzybowa i doprawiamy papryką słodką w proszku . Mieszamy . dodajemy ugotowany ryż . Mieszamy chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony .Mieszamy . Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym do smaku .