gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Pasta serowo- rzepowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z rzepy i sera to prosty i szybki sposób na przekąskę. Idealnie pasuje do świeżego pieczywa.

Pasta serowo- rzepowa

Składniki:

Pasta serowo- rzepowa

 

  • Do przygotowania pasty potrzebujemy :
  • 15 dag sera żółtego ( najlepiej ser edamski, morski lub jakiś inny delikatny)
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 jajka,
  • 2 średniej wielkości rzepy

Sposób przygotowania:

Pasta serowo- rzepowa
Na początku musimy ugotować dwa jajka na twardo. Ostdzić je w letniej wodzie i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do tego dodajemy starty ser zółty, a także dwie rzepy. Całość mieszamy ze sobą i dodajemy trzy łyżki majonezu. Może być więcej, zależy jak kto lubi. Doprawiamy do smaku pieprzem i odropiną soli. Gotową pastą smarujemy bagietki. Smacznego ! ;) Zapach może odstraszać ale smak to rekompensuje :)